Gården

Västra Karstorp

Västra Karstorp är en naturskön, ekologisk gård som är ansluten till KRAV sedan 1995. Gården är belägen nära Aneby på Sydsvenska Höglandet. Vi hyr ut turistboenden i vackra omgivningar och vi har fyra boenden med självhushållning för uthyrning. Tre av dem finns på gården utanför Aneby och det fjärde ligger i Pukulla, cirka 5 mil sydöst om gården, i Eksjö kommun.

När ni bor hos oss är ni välkomna att delta i aktiviteter på gården såsom att utfodra djuren, åka traktor eller samla in ägg. Här finns amkor med kalvar, hästar, katter, kycklingar, ankor och fasaner.

Vår trädgård är en plats för både avkoppling och lek. På sommaren prunkar den av bär, grönsaker, potatis och kryddväxter medan skogen fylls av vilda bär och svamp. Gården har även en stuga vid sjön och där finns båt, uteplats med grill och en vedeldad kamin. Badplats med bryggor hittas vid Skärsjösjön cirka 1,5 km från gården.

Vi hyr ut boenden året runt och önskar er varmt välkomna.

Lena-Britt med familj

Video

Pukulla


Pukulla med dess torpstuga ligger i Eksjö kommun, cirka 5 mil sydöst om Västra Karstorp. Det är en mycket gammal by där husen ligger nära varandra, ungefär som i Bullerbyn. Det är en lugn, fridfull och naturskön plats. Under taket i Pukullastugan bor fladdermöss och på försommaren kan man höra när ungarna diar. Det händer även att man får se rådjur.

Pukullasjön ligger ett par hundra meter ifrån torpstugan och där finns en mindre stuga med altan och en båt. Vid sjön finns också en badplats som kallas Badberget.

Genom byn går vandringsleden Höglandsleden.

Video

Se & Göra


Både Västra Karstorp och Pukulla är bra utgångspunkter för utflykter till populära turistmål såsom Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby eller Gränna och Visingsö. På lite närmare håll finns exempelvis Stalpets vattenfall med café och minigolf eller kulturreservatet Åsens by. Mer information och fler förslag på upplevelser hittas under 'Turism'.

Cyklar kan lånas av oss om ni önskar ta en tripp till badplatsen eller utforska den närliggande trakten. Vi har också vår alldeles egen vandringsled som löper längs våra gårdsägor och som låter er komma nära flora och fauna.

1000 år av historia

Västra Karstorps historia tar sin början under Järnåldern...

Gästvideo

En av våra gästande familjer gjorde en sådan trevlig video om deras vistelse hos oss. Se den gärna.